Lama Ole Nydahl

Lama Ole Nydahl har siden 1972 på oppfordring fra den 16. Karmapa, brukt livet på å spre kunnskap om tibetansk buddhisme. Nydahl er i dag en av de best kjente lamaene i Vesten. Han reiser jorden rundt to ganger hvert år for å holde foredrag og kurs.

Lama Ole Nydahl er en anerkjent meditasjonsmester og har sammen med sin kone Hannah Nydahl startet over 640 buddhistiske sentre og grupper verden over. Lama Ole er spesielt kjent for sin friske stil og bryter enhver forestilling om at åndelighet er noe opphøyd og kjedelig. Nydahl ble født i 1941 og vokste opp nord for København. Etter fullførte filosofistudier ved Københavns Universitet i 1968 giftet han seg med Hannah og sammen dro de på bryllupsreise til Nepal.

I Nepal ble de studentene til overhodet for Karma Kagyu skolen, den 16. Karmapa. Etter tre års intensiv trening i buddhistisk filosofi og meditasjon dro de tilbake til Vesten for å starte det første buddhistiske sentret i København. Lama Ole Nydahl har i dag tusenvis av elever i over 40 land. Hans tilstedeværelse og store imøtekommenhet er en varig inspirasjon for alle som møter ham.